Skip to main content
search
0

Primăvara vine cu o veste cum nu se poate mai bună pentru doamnele implicate în spațiul antreprenorial românesc: se lansează în consultare publică procedura de implementare pentru nouă ediție a programului Femeia Antreprenor.

În spiritul mărțișorului, #MEAT (Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului) vine cu vești îmbucurătoare despre programul „Femeia Antreprenor”! Instituția pregătește terenul pentru o nouă ediție a acestui program menit să susțină doamnele în universul afacerilor, oferindu-le finanțări nerambursabile din bugetul de stat. Primul pas a fost făcut cu succes: procedura de implementare a schemei de ajutor de minimis este în prezent în faza de consultare publică.

La fel ca în cazul ediției precedente, vor fi oferite granturi în valoare maximă de 200.000 lei/IMM. Această sumă poate acoperi cel mult 95% din valoarea cheltuielilor eligibile din cadrul proiectelor ce urmează a fi depuse de către doamnele antreprenor.

Programul Femeia Antreprenor -Finanțarea poate acoperi aspecte ca:

  • achiziționarea de echipamente tehnologice, fiind asimilate, în acest caz, și activele corporale pentru spații de joacă, săli de sport, fitness și altele
  • echipamentele pentru economisirea energiei și utilizarea resurselor regenerabile
  • investiții și în spații de lucru, mijloace de transport, mobilier și aparatură
  • site-uri web și promovare
  • investiții pentru cursuri de dezvoltare antreprenorială.

Mai mult, ediția din acest an a programului Femeia Antreprenor aduce noutăți: actualizarea criteriilor privind evaluarea cererilor de finanțare. Proiectele câștigătoare vor fi selectate în funcție de punctajul obținut, în ordine descrescătoare, pe baza grilei stabilite prin procedură. Măsura devine, astfel, complementară Start-Up Nation, program cu tradiție, care se axează pe susținerea companiilor aflate la început de drum.

Pentru anul 2024, #MEAT estimează un număr de 1.000 de beneficiare, bugetul aprobat fiind de 200 milioane de lei. Opiniile și propunerile de modificări atât pentru procedura de implementare a programului Femeia Antreprenor, cât și pentru grila de punctaj, aflate în consultare publică, pot fi transmise până marți, 12 martie a.c., la adresa de e-mail dgafimm@imm.gov.ro.

Consulta Procedura de implementare a Programului național multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul IMM (Femeia Antreprenor) AICI (Click & Download)

Criteriile privind evaluarea on-line a cererii de finanțare pot fi consultate AICI (Click & Download).

Best Smart Consulting vă pune la dispoziție servicii de consultanță în domeniu și este pregătită să vă ajute în implementarea acestui tip de proiect!

Close Menu