Skip to main content
search
0

Societatea modernă se află într-o perioadă de tranziție, în care inovația și evoluția tehnologică schimbă puternic modul în care operează companiile. În același timp, piața muncii evoluează rapid iar pentru salariați, mai mult ca niciodată, formarea, înțeleasă ca actualizare constantă a know-how-ului, capătă o importanță deosebită.

În acest context, este crucial să rămâi la curent cu cele mai noi tendințe. Companiile din România trebuie să-și dezvolte managementul și să-și pregătească angajații pentru a învăța noi tehnici și a descoperi instrumente din ce în ce mai eficiente pentru a-și optimiza gestionarea resurselor. Totuși, în România, există încă puține companii care să exploateze pe deplin oportunitățile de formare profesională. Mai mult, formarea continuă nu trebuie înțeleasă ca o cheltuială, ci mai degrabă ca o investiție în creșterea personală, o investitie care presupune o analiza atenta a rezultatelor dorite, pentru a maximiza randamentul.

Cursuri de Formare Profesională: Online Versus Fizic

Care sunt beneficiile formării profesionale față-n față și care sunt avantajele formării online?

De ce să alegi un curs de formare profesională offline?

Cursul de pregătire formală fizic reprezintă o metodă susținută de decenii de consolidare în timp și continuă să ofere numeroase avantaje și astăzi. Primul, și poate cel mai evident, este contactul uman dintre trainer și cursant. Abilitățile unui bun formator, tonul vocii și gesturile sale vor permite o comunicare mai eficientă și mai stimulativă, precum și o memorare mai ușoară a informațiilor transmise.

Un alt aspect pozitiv este posibilitatea de a putea interacționa cu trainerul, punând întrebări în timpul lecției. Acest lucru asigură că implicarea cursanților este mai mare decât într-un curs de formare online.

De ce să alegeți un curs de formare profesională online?

Avantajul învățarii la distanță nu este doar  costul, ci mai presus de toate, flexibilitatea. Cursurile de formare online  sunt deseori preferate tocmai pentru aspectul logistic: frecventarea unui curs online înseamnă  acces facil, reducerea costurilor de transport și a timpului fizic necesar pentru a ajunge la clasă. Un curs fizic obligă participanții să lucreze la ore fixe, in medii fixe. Se poate întâmpla adesea să fii nevoit să ratezi lecțiile din cauza angajamentelor personale, angajamentelor de serviciu sau a evenimentelor neașteptate de orice fel . Un curs online necesită doar un dispozitiv conectat la internet.

Cursurile de formare online sunt asimilate unei așa-numite „clase virtuale”, oferind o conexiune sincron, adică live, în care toată lumea vede și aude Profesorul prin webcam și microfon.

Prin urmare, lecția se desfășoară în anumite zile și ore, ca și cum ați fi „la fața locului” dar cu avantajul de a putea urma trainingul de la birou, acasa sau orice alt loc, atat timp cat aveti o conexiune stabila la internet. Participantul vede cursul proiectat pe ecranul laptop-ului (sau orice dispozitiv alege). De obicei microfonul cursantilor este oprit pentru a nu deranja, dar toată lumea poate interveni în modurile convenite, prin chat sau ridicând mâinile (ca într-o clasă adevărată). La finalul lecției se primesc suporturi de curs și teme pentru data următoare.

În concluzie, nu există un răspuns universal valabil, însă, în general, dacă preferi să studiezi în mod independent și nu ai întotdeauna disponibilitatea necesară pentru a participa la cursuri în clasă, ar trebui să iei în considerare cursurile de formare online, care îți oferă flexibilitatea de a participa la sesiunile în sala de clasă doar la examinare.

În schimb, dacă timpul, durata și locațiile nu reprezintă obstacole pentru tine, cu siguranță vei beneficia mai mult de participarea la cursuri de formare tradiționale, în care interacționezi direct cu instructorul și ceilalți participanți.

În luna următoare punem la dispoziția celor interesați 2 cursuri online și unul cu prezența fizică.
Cursurile online sunt: Scriere proiecte accesare finanțare; Curs Competențe Antreprenoriale– ideale pentru cei care doresc să aplice la programe de tipul „Femeia Antreprenor 2024” – în cadrul căruia cerință obligatorie vizează o diplomă de competențe antreprenoriale.
Cursul fizic este de Achiziții Publice și propune o experiență dinamică, studii de caz pe legislația actualizată și este susținut de doamna Gabriela Alcea Stănilă, Director supervizare sistem ANAP.

 

 

 

Close Menu