Skip to main content
search
0

Potrivit datelor de la Eurostat, numai 1,6% dintre angajatii din Romania au urmat astfel de forme de formare profesionala, in 2019. Spre comparatie, in Suedia, procentul este de 37%, in Elvetia de 39,4%, iar media Uniunii Europene este de 14,8%. In Bulgaria, procentul angajatilor care au urmat cursuri de pregatire a fost de 2,3%, in Polonia de 7,7%, iar in Ungaria de 7,3%.

O alta statistica arata ca nici macar atunci cand au nevoie de un loc de munca, romanii nu se grabesc sa urmeze cursuri de formare profesionala. Numai 3,4% dintre someri au urmat forme de pregatire profesionala, un nivel similar cu cel din Ungaria (3,4%), dar cu mult sub cel din Polonia (8,2%). Spre comparatie, 57,5% dintre suedezi s-au pregatit, in 2019, pentru a-si gasi un loc de munca. Media UE este de 14,8%.
Potrivit rezultatelor barometrului ,,Tinerii si locurile de munca. Ce isi doresc, unde vor sa lucreze”, 78,9% dintre respondenti sunt in cautarea unui loc de munca sigur, cu contract de munca pe durata nedeterminata si numai 16% mai sunt dispusi sa lucreze pe forme de colaborare, care sa le permita optiuni multiple. Mai mult chiar, 52,6% dintre ei isi doresc un job de birou, la care sa mearga in fiecare zi, in timp ce numai 14,5% si-ar dori un loc in care sa aiba munca de teren.

,,Surprinzator este faptul ca doar 32,9% dintre cei chestionati isi doresc un job la distanta, altfel spus sa lucreze de acasa. Acest lucru arata ca, dupa restrictiile din 2020, tinerii isi doresc tot mai mult un loc de munca in care sa interactioneze cu colegii. Sunt dornici sa iasa din casa”, afirma Ligia NEACSU, managerul Best Smart Consulting.
Citește continuarea pe https://www.1asig.ro/Studiu-8-din-10-tineri-cred-ca-absolvirea-scolii-nu-este-suficienta-in-gasirea-unui-loc-de-munca-articol-3,102-65461.htm

Close Menu