dan-cristian-turturica

Dan nu este doar un jurnalist. Este un om cu o capacitate extraordinara de a te ajuta sa intelegi cum anume functioneaza mecanismul presei. Mai mult decat atat, Dan Turturica este un nume cu greutate in lumea media din Romania, fiind cel care a condus redactia cotidianului „Evenimentul Zilei” si actualul sef al ziarului „Romania Libera”.
Dincolo de redactiile mari cu care se asociaza, unul dintre avantajele unui curs de comunicare cu Dan este experienta lui: peste 20 de ani in presa scrisa, la care se adauga munca de televiziune: a fost unul din producatorii si prezentatorul emisiunii „Reporter Incognito” difuzata intre 2000-2004 la „Prima TV” si a moderat talk-show-rile „Prim Plan”(TVR 1) si „Arena Media” (Realitatea TV).
Nu sunt multi ziaristi in Romania care pot scoate din sertar o diploma de la o scoala din strainatate. Astfel ca unul dintre putinele lucruri care se stiu despre Dan este ca a urmat cursurile Universitatii din California, obtinand diploma de Master in Comunicarea de Masa.
Peste toate acestea, poate ca cel mai important lucru care se poate spune despre Dan este ca are un fel de a explica si de a prezenta modul in care functioneaza presa, cum nimeni nu are. Asta pentru ca tu sa afli ce trebuie sa faci ca numele firmei tale sa apara in paginile ziarelor.

 

Educatie si certificate profesionale:

Studii Universitare

  • Academia de Studii Economice, Bucuresti, Romania

Studii Postuniversitare

  • Mass Communication (Comunicarea maselor), California State University, Northridge, USA

Experienta profesionala:

Profesor asociat - Facultatea de Jurnalism – Universitatea București
Formator - Centrul pentru Jurnalism Independent București
Profesor asistent - California State University, Northridge
Redactor – sef - ”Media Gamma Publishers” SRL
Redactor – sef - ”Greek Media Group”
Redactor-sef - Ringier Romania
Corespondent special în SUA – ZIUA