CONSILIER DE ORIENTARE PROFESIONALA

CUI SE ADRESEAZA

Specialistilor in probleme de personal si pregatire profesionala a personalului, celor care presteaza servicii administrative, de recrutare si pregatire, de analiza a locurilor de munca si orientare profesionala. Celor care ofera informatii si acorda consiliere celor interesati in domeniul alegerii carierei, instruirii si formarii complementare.

CE ARE ACEST CURS PENTRU TINE

Consilierul de orientare profesionala ofera consiliere si sprijin in luarea unor decizii privind alegerea unei profesii sau ocupatii, parcurgerea unor cursuri de calificare, recalificare, perfectionare, schimbarea ocupatiei sau a locului de munca.

Consilierul de orientare profesionala furnizeaza clientilor informatii in legatura cu profesiile si ocupatiile, ii ajuta sa compare exigentele acestor profesii cu caracteristicile lor personale si cu nivelul lor de calificare, analizeaza impreuna cu clientii fiecare alternativa in parte si le evalueaza consecintele. Dupa ce clientul a optat pentru una dintre alternative, consilierul il asista la elaborarea unui plan de actiune si la punerea in practica a acestuia.

CE CONTINE CURSUL

 • Ancorele carierei.
 • Consilierea profesionala, etapele procesului. Misiunile consilierului de orientare profesionala. Profil de competente (Standardul ocupational, unitati de competenta). Angajamentele consilierului de orientare profesionala.
 • Elaborarea studiilor sociologice. Metode, tehnici, instrumente si etape in cercetarea sociologica.
 • Elaborarea si utilizarea psihoprofesiogramelor.
 • Comunicarea in procesul de orientare profesionala. Cuvinte si perceptii. Canale de comunicare. Ascultarea. Comunicarea verbal si non-verbala. Bariere in comunicare. Consilierea telefonica.
 • Evaluarea componentei profesionale. Bilantul competentelor.
 • Proiectul profesional – definitie si continut. Fisa proiectului profesional.
 • Evaluarea psihoprofesionala a clientilor. Instruirea clientilor pentru automotivare.
 • Demersul practic de cautare a locurilor de munca. Instrumentele demersului de căutare a unui loc de munca - CV. Scrisoare de candidatura. Raspunsul la un anunt. Candidatura spontana. Scrisoare de multumire.
 • Metode de selectie a personalului. Etapele interviului. Pregatirea interviului.
 • Tipuri de interviuri. Tipuri de intrebari. Greseli frecvente la interviu. Urmarirea contactelor.

Calendar

Data curs: 

Conditii comerciale

Pentru informatii suplimentare va stam la dispozitie la tel: 0724079687, 0727336314

Pentru o grupa de 10-16 cursanti, organizam cursul in sistem in-house la sediul companiei client sau in orice alta locatie la alegerea acestuia, la o data stabilita de comun acord.

IMPORTANT!  :  Diplomele acreditate ANC sunt recunoscute de Ministerul Educatiei Nationale si de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice. Participantii pot obtine aceste diplome in urma unui examen sustinut in prezenta comisiei de examinare. Pe langa faptul ca participarea la astfel de cursuri va permite dezvoltarea abilitatilor si imbogatirea cunostintelor, un alt avantaj al diplomelor ANC este acela ca puteti profesa pe baza lor, in functie de domeniul de activitate potrivit.

Trainer

Testimoniale

"Un curs sustinut de un profesionist, foarte bine structurat si foarte eficient."

Comments are closed.