Paradoxul industriei din România?

O parte importanta  a activității Best Smart Consulting reprezintă comunicarea continuă cu companiile partenere pentru a înțelege „mișcările” de pe piața forței de muncă, nevoile de formare și problemele pe care industria româneasca trebuie să le rezolve. În întâlniri și discuții avute cu specialiști din departamentele de resurse umane, cu directori de companii din industrii diverse aceeași îngrijorare apare recurent: lipsa angajaților „potriviți”.

Paradoxal România are in 2017  cea mai mare creștere economică din Europa in contextul unei aparent acute lipse de personal calificat pentru susținerea creșterii industriale. Din punctul de vedere al industriei noua generație de operatori, ingineri sau manageri este în general slab pregătită, dar care în negocierile de angajare cer beneficii echivalente unor poziții mult peste pregătirea lor.

Tupeu sau inconștiență... oricum ar fi etichetate majoritatea discuțiilor converg către concluzia lipsei de pregătire a noii generații pentru a susține creșterea industrială.

Trăim într-un secol al tehnologiei, ne pregătim pentru noua revoluție industrială „Industry 4.0"... Cum vom face față acestei revoluții? Cine sunt cei ce o vor duce mai departe???

Întrebarea pe care o punem este însă: cum evaluam competențele cu adevarat critice în contextul „Industry 4.0"?

Cine a rămas de fapt în urmă?

Nu încercăm oare  să evaluăm cu  criterii neadaptate tendinței actuale tehnologice și industriale  o generație mai pregătită decât noi să preia procese de fabricație complet diferite, automatizate, robotizate și conectate la diferite platforme web sau rețele digitale complexe? Nu testam noii angajați dacă știu să lucreze disciplinat și corect în contextul în care tehnologia va pune reala întrebare: știu să creeze, să comunice și să rezolve probleme?

Forumul economic de la Davos, din anul 2016 prezintă „Future of Jobs Report", în care prezintă comparativ cele 10 abilități esențiale pentru angajați în anul 2015 comparativ cu anul 2020.

cele 10 abilități esențiale pentru angajați în anul 2015 comparativ cu anul 2020.

10 abilități critice pentru angajați în perspectiva Industry 4.0

              În 2020        În 2015

 

1.       Complex Problem Solving Complex Problem Solving
2.       Gândire critică Coordonarea cu ceilalți
3.       Creativitate Managementul oamenilor
4.       Managementul oamenilor         Gândire critică
5.       Coordonarea cu ceilalți         Negociere
6.       Inteligența emoțională         Controlul calității
7.       Gândire și luarea deciziilor         Orientarea către servicii
8.       Orientarea către servicii         Gândire și luarea deciziilor
9.       Negociere         Ascultare activă
10.   Flexibilitate cognitivă         Creativitate

Până în 2020, se prevede că a patra Revoluție Industrială va transforma modul în care muncim, trăim și interacționăm. Multe posturi care implică sarcini predictibile și de rutină vor fi înlocuite de roboți și mașini industriale. La rândul lor, noii angajați vor trebui să fie pregătiți pentru cele 10 abilități de bază pentru a fi pregătiți de viitor.

De ce sunt aceste abilități prezentate de „Future of Jobs Report" atât de importante?

Tehnologiile avansate vor rezolva majoritatea problemelor prin programare.

Oricum, abilități de nivel ridicat, care implică creativitate, gândire critică și inteligentă emoțională sunt greu, dacă nu chiar imposibil, de replicat tehnologic.  Abilitățile ușor de învățat vor fi ușor de copiat și automatizate.

Până când angajații nu vor învăța abilitățile unic umane, ei vor risca pierderea locurilor de muncă.

Până când companiile nu vor învăța să evalueze diferit abilitățile noii generații vor risca pierderea unor angajați valoroși în perspectiva unui viitor industrial, nu foarte îndepărtat.

În următorii 10 – 20 de ani vor apare meserii și specializări de care n-ar fi bănuit mai nimeni la începutul secolului și este foarte important ca și România să se alinieze acestor schimbări.

Aparenta lipsă de personal calificat nu poate fi, de fapt, semnalul unei generații mai bine pregătite pentru viitor decât sistemele „clasice" de evaluare din industrie?

No Comments Yet.

Leave a comment