Cum evaluezi rezultatele unui training?

Intrebarile care apar in mintea unui manager dupa ce a consumat din bugetul de training o suma destul de mare pentru un curs dedicat subalternilor sai sunt: Oare merita acest curs acesti bani? Nu este doar un mod de a cheltui bugetul, fara sa adaug plus valoare? Vor putea ei sa aplice ceva din tot ce au invatat la training si sa-si imbunatateasca viata profesionala?

Sigur, ai dreptate sa-ti pui astfel de intrebari, orice manager cauta sa descopere beneficiile masurabile ale unui training.

Ca furnizori de training si noi ne-am pus aceasta intrebare: CUM MASURAM REZULTATELE UNUI CURS?

Daca esti manager intr-o companie de productie indiferent de aria de control pe care o detii, cu siguranta nu ai prea mult timp sa te gandesti la acest lucru, pentru ca ai multe de controlat, organizat, stins “incendii”…etc

Noi, Best Smart Consulting am gasit solutia : CE AR FI DACA fiecare dintre angajatii trimisi la un curs ar veni la tine si ti-ar spune ca are o lucrare practica de realizat in cadrul cursului pe care il urmeaza,  pe o problema persistenta sau situatie dificila din productie pentru care trebuie sa gasesca o rezolvare si un plan de implementare?

Dar problema nu si-o va alege singur ci impreuna cu tine, managerul lui, iar el ii va gasi o cale de rezolvare pe care o poti accepta sau nu! Mai mult, cursantul tau beneficiaza si de o indrumare din partea trainerului in aplicarea teoriilor academice in practica si de un feedback asupra modului in care le-a aplicat.

Sa facem un calcul simplu: ce se intampla daca ai aloca cate o problema/situatie dificila la 10 persoane din cadrul companiei care participa la curs si ai avea rezolvari la fiecare? Raspunsul este simplu:  ai avea10 probleme rezolvate!

Exista posibilitatea ca aceste rezolvari sa suporte modificari ulterioare, dar cu siguranta un lucru este sigur: cursantii au exersat cum sa aleaga o rezolvare a unei probleme/situatii si in viitorul apropiat iti vor fi de mare ajutor in gasirea solutiei corecte.

Plecand de la aceasta dilema, noi am dezvoltat un nou concept: ACADEMIA INDUSTRIALA BEST SMART CONSULTING.

ACADEMIA INDUSTRIALA este un instrument prin care managerii pot masura beneficiile unui curs din cadrul celor 3 Programe din Academie.

Programele sunt:

Achizitii si Supply Chain – adresat buyerilor, logisticienilor, etc;

Management Operational – adresat managerilor de productie, planificatorilor;

Coordonare Productie- adresat managerilor de linie, sefi schimb etc

CUM vom masura beneficiile unor astfel de programe? Prin metoda descrisa mai sus.

In plus fata de beneficiile deja enumerate, daca un cursant parcurge cele 5, 6 sau 7 module de curs alocate fiecarui Program din cadrul Academiei Industriale, va avea o vedere de ansamblu asupra tuturor functiilor tangente activitatii lui de baza. La finalizarea fiecarui program in parte va elabora o lucrare finala parte a sesiunii de examinare, cu aplicabilitate practica, si, din nou, tema lucrarii finale tot tu o alegi!

Ce vor invata cursantii care aleg Programele Academiei Industriale?

Nu ar fi bine daca un manager de productie ar cunoaste notiuni din managementul mentenantei, instrumente de planificare a productiei, metode de imbunatatire a proceselor, a calitatii, a ceea ce insemana cost si cum sa elimine pierderile? Sau cum sa trateze o gatuire in flux? Sau cum sa gestioneze un flux de logistica?

Nu ar fi bine daca un achizitor ar sti destul de multe despre planificare sau procesul logistic sau despre tehnicile superioare de negociere?

Nu ar fi bine daca seful de linie ar sti suficient de mult despre mentenanata, despre cum sa trateze intelept calitatea, cum sa organizeze ergonomic un loc de munca, cum sa masoare timpii productivi si timpii morti, cum sa-si instruiasca muncitorii si cum sa gestioneze un flux care produce pierderi sau prea multe defecte?

Sigur iti doresti si sigur ai vrea sa masori rezultatele unui asfel de program de training.

Prin participarea la programele din cadrul Academiei Industriale lansate de Best Smart Consulting se poate obtine Excelenta in Management industrial si se pot masura efectele aplicarii cunostintelor teoretice in practica de zi cu zi.

Ligia Neacsu – director general BEST SMART CONSULTING

 

 

 

No Comments Yet.

Leave a comment